Ахмети, Села и Острени ги повикуваат Беса и ДПА да им се приклучат

Само  со заедничка платформа со учество на  сите политички претставници на Албанците во Македонија може да се избориме за правата на Албанците-рече по денешната средба со дел од нив, лидерот на ДУИ Али Ахмети.

На неговата покана се одзва само Алијансата на албанците, коалиција формирана пред изборите која освои три пратеници, а во неа влегуваат Движење за реформи во ДПА на Зијаден Села, Унитети на Гзим Острени и НДП на Весел Мемеди.

Тие упатија  отворена поканата до ДПА и Беса да им се приклучат. Најавуваат нова  средба  по Нова Година.

Ќе коалицираат со онаа партија од македонскиот политички блок која ќе им понуди иднина. Остануваат на барањата за албански јазик како втор службен јазик, продолжување на мандатот на СЈО, имплементација на препораките од Извештајот на Прибе, рамномерна распределба на буџетот, консезуално одлучување за сите битни прашања.

АКО.мк актуелно-објективно