Брнабиќ: Македонија ќе биде воздржана за приемот на Косово во УНЕСКО

Ова го изјави српската премиерка Ана Брнабиќ по неформалната средба со македонскиот премиер Зоран Заев во Драч.

Како што пренесува РТС,  Зоран Заев ќе ја посети Србија во ноември.

Брнабиќ и Заев разговараа на маргините на неформналниот собир на премиери на земјите од Западен Балкан во Драч, Албанија.