Павел Пољански поминал 2.829 километти во претходните 18 денови и тоа со брзина која е недостижна за поголемиот број луѓе што возат велосипед на многу помала километража.

Велосипедистот Пољански оваа фотографија ја објавил на социјалните мрежи по завршување на Тур де Франс, а покрај неа напишал:

,,По 16 етапи, мислам дека моите нозе изгледаат малку уморно“.

Неговите обожувачи го советуваа да оди на лекар, но неговиот постар колега и поранеше британски шампион Роб Хејлс објаснува дека , иако нозете на Пољански изгледаат прилично екстремно, сепак тоа е нормален изглед кај професионалните велосипедисти кои се натпреваруваат на вакви екстремни трки.

Тој дадава дека додека возел, многупати видел вакви нозе кај велосипедисти во текот на трката.