,,Србите најмногу навиваа за него“, одговорил Дачиќ на прашањето што му покажувал на Трамп, за време на важна сесија од Генералното собрание на ОН.

Наводно српскиот министер за надворешни работи му ги покажал насловните страници на весниците во Србија -ден по неговата победа.

Но, Танјуг сепак решил на видеото од овој невообичаен настан, да ги замагли деловите од тоа што му го покажува Дачиќ на Трамп, што не е случај со офицјалното видео, објавено на страницата на Белата Куќа.

 

.