Американскиот претседател Доналд Трамп, го посети Порторико неколку недели по разорниот ураган, а за да ги увери Порториканците дека се грижи за нив- во кошаркарки стил, им фрлаше на насобраните тоалетна хартија!
Овој понижувачки чин само го зголеми незадоволството на граѓаните , кои заедно со градоначалничката ги критикуваа Трамп и централната власт за незаинтересирност за овој дел од американската територија.