„Денеска сакаме да останеме солидарни со притворените уставобранители заради настаните од 27-ми април и да извршиме еден терористички чин пеејќи ја химната.  Во знак на солидарност ќе ја напуштиме седницата“-рече советничката од ВМРО ДПМНЕ.