Во скопско село брат силувал сестра

На 17.10.2017 година во 13:30 часот во полициска станица  П.Н. (26) од едно село во скопско, пријавила дека околу пладне на 16.10.2017 година, додека била сама во куќата, одзади и пришол нејзиниот брат Р.Н. (27), со рака и ја затворил устата, ја соблекол и ја силувал. После тоа и се заканил дека ќе ја убие ако каже на некого. Во вечерните часови настанало расправија помеѓу пријавителката, брат и и нивната мајка. По расправијата брат и физички ја нападнал, а потоа земал нож и и нанел расекотина на прстите од раката. МВР презема мерки за расчистување на случајот.