Премиерот Заев се обрати на панел сесијата „Отворено владино партнерство – Враќање на довербата во владата“, во рамки на дебатите на Генералното собрание на Обединетите Нации.
,,Владите што сакаат да им служат на своите граѓани се отворени. Тие не се кријат. Тие откриваат, размислуваат и создаваат со граѓаните. Треба да ги искористиме постоечките механизми и да создадеме нови за да ги направиме нашите демократии стабилни“-рече Заев.

(обраќањето е на англиски јазик)