Заев и Хојт Ји во Њујорк заклучиле да продолжат суштинските реформи

На маргините на Генералното собрание на ОН се сретнав со заменик-помошникот на државниот секретар за Европа и Евроазија во Стејт Департментот Хојт Брајан Ји.

Му се заблагодарив за досегашната помош и поддршка и му порачав дека Македонија ги преброди најтешките моменти со помош на пријателите. Заедно заклучивме дека е важно да се продолжат суштинските реформи во клучните области кои ќе донесат одблокирање на процесот на евроатлантските интеграции.

Image may contain: 2 people, people smiling, suit and outdoor
Image may contain: 2 people, people sitting and suit