Заев со министрите одржа прес конференција по повод 100 денови Влада

Министрите во Владата на премиерот Заев,  построени, десетина минути го чекаа да им се придружи, по што тој даде отчет за сработеното во првите сто дена од доаѓањето на власт.

Заев акцентот го стави на консолидирање на буџетот и кратење на непродуктивните трошоци. Тој потенцираше дека се заштедени пари на беспотребни луксузирања и скапи патувања, а на тој начин е стабилизиран и пензинскиот фонд.

Наскоро повеќе од прес конференцијата на премиерот Заев.