Заради штрајк на грчките цариници од утре во прекин сообраќајот кон Грција

Поради штрајк на грчките царински служби утре ќе биде во прекин сообраќајот за секаков вид на преминување на државната граница помеѓу Република Македонија и Република Грција, освен за пешаци. Прекинот на сообраќајот е најавен по следниот распоред:
ГП Богородица од 06.00 часот на 19.10.2017 до 06.00 часот на 20.10.2017
ГП Меџитлија од 06.30 часот на 19.10.2017 до 06.30 часот на 20.10.2017
ГП С.Дојран од 05.00 до 23.00 часот на 19.10.2017.