Заради бројни неправилности во работењето, затворени се 13 објекти, секој од нив за различни непочитувања на законот.

Фокус ја објави листата на угостителските објекти кои вчера ,,паднаа“ при контролата спроведена од УЈП и Пазарен инспекторат, со поддршка на МВР.

1. Гостилница Мал Алтан
2. Кабаре Миднајт – ДПТУ Парламенто
3. Кафе бар Версаче
4. Кафе бар Јари Дупка
5. Кафе бар Конект – Тим Трејд Дооел
6. Кафе бар Ла Лара
7. Кафе бар Снеки бар
8. Ноќен бар Вокс
9. Ноќен клуб Аристократ
10. Ноќен клуб Капан Ан
11. Ноќен клуб Ле Клуб Из Дооел
12. Пивница Темов Доо
13. Ресторан Гиго