Благој Бочварски денеска и официјално ја презеде градоначалничката должност.

Но, поранешниот градоначалник на Штип од редовите на ВМРО ДПМНЕ, Илчо Захариев, не дојде да изврши примопредавање:

Бочварски го победи Захариев во вториот круг од локалните избори.