Каталонскиот Парламент прогласи независност

Светските медиуми јавуваат дека Парламентот на Каталонија, на тајно гласање се изјасни за независност од Шпанија.

Каталонија прогласи независност!

Наскоро повеќе за оваа светска топ вест….