Регионалната ТВ мрежа, Ал Џезира Балканс, во последното издание на емисијата ,,Контекст“ , се занимава со долгогодишниот спор за нашето уставни име со соседна Грција и го поставува прашањето-Како ќе се вика Македонија? Гости се професорот на Правниот факултет Тони Дескоски и Ристо Никовски, поранешен дипломат.