Коста Јаневски – кандидат за градоначалник од СДСМ за Струмица

Д-р Коста Јаневски, како што е официјално потврдено, ќе биде кандидат за градоначалник од СДСМ за Струмица. Носител на советничка листа ќе биде Марјан Даскаловски.

Коста Јаневски е актуелен пратеник пратиник и лекар по професија. Негов противкандидат од ВМРО ДПМНЕ ќе биде Марјан Бајрактарев исто така лекар по професија.