Оваа фотографија на својот ФБ профил ја објави пратеникот од СДСМ, Павле Богоевски со коментар:

,,Чавков, на обвинителна клупа, со лисици на рацете… Прекрасно…“

Утрината е спроведена голема полициска акција по наредба на јавен обвинител за настаните во Собрание на 27 април, во која се уапсени дваесетина поранешни функционери на МВР и пратеници на ВМРО ДПМНЕ.