Напад со киселина врз случајни минувачи во Лондон

Во Лондон вечерва се случи  нов  начин на напад врз случајни минувачи од страна на неколку мажи. Како што извести лондонската полиција, најверојатно се работи за терористички напад,  а на сцена е нов начин на тероризам-напад со хемиско оружје. Најмалку 6 луѓе се повредени , најверојатно со неков вид киселина, при што им  се нанесени тешки телесни повреди.

Едно лице  е уапсено , а се трагуа уште по неколку.