Уште едно примопредавање на должноста помина во знакот на црвениот килим . Досегашниот градоначалник Стево Пивковски и посла црвен килим на новата градоначалничка Јасмина Гулевска, а внаттре на масата ја пречека со полна корпа свежи кифлички.

Пред Пивковски, истото го направи и Владимр Талески. Тој откако ја пречека со сите салтанати својата наследничка Наташа Петровска, потоа сам ја напушти опптинската зграда во која истера три мандати.

Фото:ТВ Тера