Почина Живко Радевски, поранешен директор на Битолска млекарница

На 75 –годишна возраст почина Живко Радевски, поранешниот директор на Битолската млекарница. Погребот ќе биде биде денеска на Светонеделските нови гробишта во 12 часот, а посмртните останки претходно ќе бидат изложени во капелата на цркавата Света Недела.

Радевски беше директор на ИМБ „Битола“ до нејзината продажба. За време на неговото менаџирање со компанијата, млакарницата успеа да постигне голем успех на домашниот и странските пазари.

Извор:Апла.мк