Ова е идејата на секогаш духовитиот Александар Дојранлиев како да се заштити Државен архив и неговото бесценето богатство од прокиснувањето на покривот на  Археолошки музеј при секој дожд.

,,Привремено  решение за прокиснатиот Државен архив од 42 милиони евра“ (Преземено од Фб профил на Александар Дојранлиев)