СДСМ ќе оди со свој кандидат во општина Центар, Жерновски ќе биде дел од централната власт

,,Во Општина Центар решивме да одиме со свој кандидат. Жерновски ќе ја повлече својата независна кандидатура и ќе биде дел од централната власт”

Ова го изјави лидерот на СДСМ и премиер, Зоран Заев, во вечерашната емисија ,,Отворено“ на 24 Тв.

Официјално , Коста Јаневски – кандидат за градоначалник на о. Струмица од СДСМ.
Марјан Даскаловски – носител на советничка листа