Српската јавност скандализирана од есплицитната голотија и сексуални сцени на отворањето на Битеф(18/+)

Српската јавност искажа зачуденост и скандализираност од 24 часовниот директен пренос на РТС 3, колку што траеше претставата ,,Олимп: во слава на трагедијата“ во режија на Фламанецот Јан Фабер, а во која имаше целосно разголени тела на глумците, неприкладни сцени на допирање и играње со гениталиите, па дури и лижење на анусот меѓу двајца мажи.

Фотографиите во сите српски медиуми се означени со (18/+), а коментарите ја искажуваат вчудовиденоста и на дел од присутната публика, но и на оние што го виделе тоа на ТВ.