Српски градоначалник починал за време на службена посета на Тајван

Градоначалникот на Крушевац, Драги Несторовиќ, починал за време на службената посета во Тајван. Тој имал 60 години и бил член на Српска напредна странка. Некои српски медиуми јавуваат дека смртта настапила по јак срцев удар. Како што пишуваат, тој јадел леб и само одеднаш паднал мртов.

Несторовиќ е дипломиран машински инженер и извршувал високи функции во СНС.

но не се соопштуваат детали за причините за неговата смрт.