Та Неа: Заев во Солун е во приватна посета на покана на градоначалникот Бутарис

Во Солун, од петокот попладне, пристигна македонскиот премиер Зоран Заев, заедно со своето семејство, пишува грчкиот весник Та Неа.

Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис, приреди вечера во г-дин Заев во најпопуларниот ресторан во градот, во присуство на претседателот на градскиот совет, Калипсо Goula и заменик-градоначалник за туризам, Спирос Penga.

Посетата на македонскиот премиер е приватна. Г-дин Заев беше повикан во Солун од г-дин Бутарис за време на неговата неодамнешна посета на соседната земја, минатиот ноември.

Извор: Та Неа