Трите специјални обвинителки дојдоа во најтешкото време за Македонија. Народот спасот го гледаше во три жени, кои храбро влегоа во битка со криминалот. Приказната на а1он     е  во три делови-првиот за создавањето на СЈО, вториот за сите афери и напади врз обвинителките и третиот за приватниот живот.

Како обвинителките Катица Јанева, Ленче Ристоска и Фатиме Фетаи стигнаа до СЈО? Што се случуваше далеку од очите на јавноста додека се формираше Специјалното јавно обвинителство, како почнаа и како реагираа најблиските.

Ова беше првиот дел од приказната  за СЈО на А1он.