Туркменистанскиот претседател  Гурбангулу Бердимукхамедов, на рускиот претседател Владимир Путин, по повод неговиот 65 роденден, му подари куче од расата централноазиски овчар.

Путин го прегрна кучето, а го нарекол Верни. Настанот се случи во Сочи, на Самитот на Заедниците на независни на независни држави.

 

Рускиот претседател досега добил уште две кучиња како подарок и тоа бугарскиот овчар Бафи од премиерот Борисов и акитата Јума од јапонскиот премиер.