Хан: Слободата на медиумите е фундаментална вредност и услов за преговори со ЕУ

Европски комесар за надворешно политичка политика и проширување, Јоханес Хан, Во Тирана изјави дека Европската комисија будно следи што се случува со новинарите и слободата на медиумите:

,,Слободата на медиумите  е фундименталана вредност и предуслов без кои не може да се започнат преговори со ЕУ.-порача Хан од конференцијата ,,Денови на медиуми и ЕУ-Западен Балкан“ во Тирана

Новинарството и медиумите и н ивната слобода се клучни за демократијата. Слободата на медиумите е важна, но треба да се истражат и сопственичките структури во медиумите, порача Хан.