Шилегов: Нема да дозволам криминалци да не направат повторно бегалци

Пратеникот на СДСМ Петре Шилегов возврати на постојаните прозивки од Илија Димовски во врска со изјава на Трифун Костовски поврзана со егејското прашање. Тоа и денеска беше спомнато на седницата на Собранието, на што Шилегов возврати дека како потомок на дедо му од Егејска Македонија нема да дозволи налудничавите политики на Никола Груевски повторно да ги направат бегалци во сопствената држава: