Ја ограбиле банката и му одзеле 50.000 денари на клиент што чекал да ги уплати парите

На 03.11.2017 година во 09.30 часот во Скопје на ул.„Бутелска“ бб во експозитурата на „Халк банка“, три лица, со фантомки на главите и вооружени со пиштоли влегле во банката и почнале да викаат, по што отишле на шалтерот за кредитирање и од вработениот побарале пари.

Откако вработениот на шалтерот за кредитирање им рекол дека кај него нема пари, почнале да го удираат со пиштол по главата, го одвлечкале до шалтерот за наплата каде биле уште двајца вработени и од фиоките на шалтерот број 1 и 2 и од сефот одзеле околу 1.150.000 денари, а на еден од клиентите во банката, му одзеле од раце 50.000 денари кои сакал да ги уплати. Извршен е увид на местото на настанот и се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителите.