Интересен момент се случи во седиштето во Брисел, којшто ги насмеа и хрватскиот премиер, Андреј Пленковиќ, и новинарите:

Претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер, многу често ги гушка своите колеги, а тоа го потврди и хрватскиот премиер.

,,Тој сака да се бакнува и гушка“-рече Пленковиќ.