30 дена притвор за Богдан Илиевски

Богдан Илиевски, алијас Бетмен Велит  доби 30-дневен притвор заради поврзаност со настаните од 27 април. Тој беше еден од организаторите на протестите и повикуваше јавно народот да го заземе Собранието и да ја земе демократијата во свои раце.

Тој е обвинет за Терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста според членот 313 од Кривичниот закон и е шести осомничен кој заврши во притвор.