30 дена притвор за оперскиот пејач Игор Дурловски

Судија на претходна постапка, на оперскиот пејач Игор Дурловски, еден од организаторите на протестите и водач на движењето,, За заедничка Македонија“, му опредеели 30 дневен притвор.

За пратеничката на Вмро Дпмне, Жаклина Пешевска е определен домашен притвор.

Претходно, Судот побара од комсиајат за мандантно-имунитетни прашања во Собрание на РМ, да им го симне имун итетот на пратениците Крсто Мукоски, Јохан Тарчуловски и Љубен Арнаудов.