11 Декември -Ден на ослободување од стравот

Дниве грипот и неговите додавки ме расшетаа по поликлиничките и клиничките ходници. А таму сѐ и сешто од народ. Меѓу нив, една пристојно спастрена...

Да му се одземат привилегиите на Груевски!

Од:Емилија Лазаревска Сега, 4 години подоцна, кога Груевски се уште ја злоупотребува државата, користејќи премиерски привилегии на товар на државниот буџет, иако е веќе опозиционер...

Велигденско јајце

Од проф.д-р Катерина Тодороска     Велигден е денот кој секој од нас го доживува различно, но и секој од нас има специфични спомени. Моите први спомени...

Милиони евра буџетски пари се трошат за одржување крстови и споменици

Последната информација во низата за разно-разни тендери и договори за одржување на неплански и непотребно изградените светлечки крстови, споменици и други луксузни нешта низ...

ТВНова на крвавиот четврток известувала непрофесионално со ширење невистини и дезинформации

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден надзор врз програмата на Трговското радиодифузно друштво ТЕЛЕВИЗИЈА НОВА ДООЕЛ, Скопје, емитувана на 27 април...

Скандали и партиско-полициски врски на Владимир Панчевски

Скандал до скандал ги разоткрива партиско-политичко-судските реалиции изминатите години на владеење на ВМРО ДПМНЕ. Еден од главните протагонисти на оваа партија инсталиран на клучна...

Османли: Во Телма беше извршен културоцид

,,Во Телма останав најдолго, цели 18 години и заедно со една сјајна екипа колеги од сите журналистички домени, полтичката , забавната, па се до...

Фатиме Фетаи -од жена која носела димии, до непоколеблива обвинителка во...

Фатиме Фетаи обвинителка во тимот на СЈО  ја раскажа својата животна приказна на непоколеблива желба за успех . Таа со гордост зборуваше за својот...

Нови снимки на интернет од прислушувани разговори

Се појавија нови снимки на интернет и тоа на ФБ страница, од прислушувани разговори во кои главни актери се повторно пратеничката Ермира Мехмети и...

Груевска Маџоска: Срце мое едно нацистичко, драга моја Беса Арифи!

Професорките Симона Груевска Маџоска, од Институт за македонски јазик и Каролина Ристова Астеруд, од Правен факултет,  жестоко одговорија на прозивките на професорката на Штулов...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот