Прилепчанка бара исписница од ВМРО ДПМНЕ и заштита од одмазда

  За CIVIL пишува Моника Талеска   Прилепчанката Јасмина Стојкоска има 46 години, 10 години работен стаж, а полни 13 години се бори со животот и судбината, во која...

Итарпејовци

од проф.д-р Катерина Тодороска Деновиве сме бомбардирани од збирштина на непотребни, банални, комични, жалнопојливи песнички со политички ноти. Ми се бега од кожинкава, ама немам...

Што знае ВМРО што се 150, а што 150 милиони евра

од Емилија Лазаревска ВМРО ДПМНЕ вчера го напиша најнеиздржаното, најдрското, најнеубидливото соопштение откако оваа партија е на власт. Бидејќи ова не е само едно обично соопштение,...

Скандали и партиско-полициски врски на Владимир Панчевски

Скандал до скандал ги разоткрива партиско-политичко-судските реалиции изминатите години на владеење на ВМРО ДПМНЕ. Еден од главните протагонисти на оваа партија инсталиран на клучна...

Влахов Мицов бара ,,народен суд за македонските предавници”

Стефан Влахов Мицов кој неодамна на 23 Октомври беше закитен со државната награда што го носи истото име, во текст објавен на порталот Курир,...

Зборот-најнова песна на String Forces

Published on Oct 26, 2016 Зборот Дали зборот менува, Или е мисла во мене? Дали нешто значи, Ил’ немо одѕвонува?.... ...Зборот е удар, Мисла пренесена, Само ако имам сила да го чујам јас. Наместо...

Навидум обична вест за новата градинка ,,Лавче”

Општина Аеродром вчера објави дека во Горно Лисиче општина Аеродром отворила нова детска градинка, се разбира во присуство на ресорните политичари и свештено лице-поп....

Едно зборуваат, друго прават

ДОСИЕ-ВМРО НП преку Ламбе Арнаудов, навидум безначаен лик на македонската политичка сцена Во рок од шест месеци Ламбе Арнаудов кој се претставува како човек од...

Рецепт за торта ,,Државна награда”

од проф. д-р Катерина Тодороска Како и сите еуфорично расположени домаќинки по повод големиот ни празник, 23 Октомври, решив и јас да придонесам за развојот...

Скандал: Од негативна рецензија, до државна награда

Миленикот на власта Стефан Влахов Мицов е добитник на државната награда 23 Октомври за остварување во науката и образованието. Вака одлучил Одборот за доделување...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот