Владата речиси ја изедначи социјалната помош со минималната плата

Од први јануари, социјаланата помош за поголем број корисници, е зголемена за три пати и таа сега достигнува до 11.700 денари. Владата...

Уште една волонтерска акција на вработените од Пивара Скопје во СОС...

Во екот на новогодишната магија за споделување радост и среќа со најмилите, жените вработени во Пивара Скопје повторно...

Отворено ,,Роса“ школо за родителство и во Битола

По двете успешно отворени школи за родителство во Скопје и Гостивар, денес и битолчани го добија своето Роса школо за родителство за...

,,Кунико“ најверојатно плански го однел ,,Фени“ во стечај

С Дали компанијата ,,Куникоресурсис“ плански го одвел кавадаречкиот комбинат за никел ,,Фени индустри“ во стечај? Дилема кој се појави...

Од 2020 Германија ги отвора вратите за работници од земјите што...

Германската влада донесе закон со кој се овозможува од 2020 година, доселување на работна квалификувана сила од земјите што не се членки...

Левица: Забранете го членувањето во Управни одбори, а не продавање на...

Не стивнуваат реакциите по измените на Законот за зелените пазари , кој треба да се применува од  Нова година и покрај барањето...

За отстранување на токсичниот линдан од Охис се потребни од 40...

Токсичниот линдан кој лежи затрупан во кругот на поранешната фабрика Охис, треба да биде отстранет во наредните 3-5 години. Средствата ќе бидат...

Горјан Лазаров-директор на синџирот хотели ,,Ореа“ во Чешка

Во Прага заминал сосем случајно, сега е генерален директор на чешкиот синџир хотели „Ореа“. Горјан Лазаров вели дека за својот живот го одбрал потешкиот...

Нова тужба од стечајниот управник на ФЕНИ за ,,Кунико рисорсис“ за...

Стечајниот управник на кавадаречкиот комбинат за никел ,,Фени Индустри“, Мирослав Анастасиевски,  поднел тужба против ,,Кунико Ресурсис“ од Холандија, „Кунико Маркетинг ФЗЕ“ од Обединетите Арапски...

Ќе се прави теренска проверка на корисниците на државни станови

Владата на Република Македонија ја разгледа и ја усвои информацијата со списокот на станари кои живеат во становите на Акционерското Друштво за изградба и...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот