Возилата ќе подлежат на еколошка категоризација и ќе имаат еколошка налепница

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски   на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста со предлог...

Уставен суд го поништи референдумот за рудниците во Гевгелија

На 07.11.2018 година, Уставниот суд на РМ ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа РЕФЕРЕНДУМОТ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ...

Џумајлија на Субрата Рој сега ќе ја обработуваат концесионери, локалното население...

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потпиша договорите за огласите за државно земјоделско земјиште до и над 3 хектари во светиниколскиот регион. За...

Владата воведува прогресивно оданочување + 8% за доходи над 90.000 денари

Со даночната реформа се планира воведување на дополнителна стапка од 8% за делот од доходот кој надминува 90.000 денари месечно. Ова значи дека за...

,,ГСОЛ/Еуроникел“ го достави ревидираниот план за реорганизација на ФЕНИ Индустри

  ,,ГСОЛ/Еуроникел“, инвеститор во комбинатот за никел Фени Индустри, го дополни планот за реорганизација на компанијата, како што бараше Апелација и го достави на повторно...

Американска стопанска комора доби ново раководство

На  18то Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа 5 нови членови на Одборот на директори: ...

,,Скопје 2014“ се распаѓа, се одлепува ,,тоа што личи на мермер“...

Поголем дел од фасадите на зградите од проектот ,,Скопје 2014“, се направени од малтер што личи на мермер, како што може да се слушне...

Дали во Фени намерно се одолговлекува затворање на стечајната постапка?

  Пред некој ден Апелацискиот суд  побара од новиот инвеститор во кавадаречки Фени индустри, Џисол/Еуроникел,  во одлуката во стечајниот процес неколку појаснувања во планот за...

Италијански европратеник со чевел изгази документ на ЕУ (видео)

Италија одбива да ги прифати сугестиите на Европска комисија и да го смени буџетот за наредната година, во кој се укинати мерките на штедење. Пратеник...

Народна банка во женски раце, именувани се нови вицегувернерки

Во рамки на 60. седница на Собранието на Република Македонија, на 18 октомври 2018 година, за вицегувернери на Народната банка на Република Македонија беа...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот