Анѓушев: Макстил е исклучително значајна компанија

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, присуствуваше на свеченоста со која се одбележаа 20 години од формирањето на компанијата...

МЕПСО ќе треба да плати 800.000 евра пенали на ЕБРД за...

АД МЕПСО треба да и плати пенали на Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) во износ од речиси 800.000 евра заради ненавремено отпочнување...

Вонредниот инспекциски надзор во Казандол утврди параметри во согласност со законите

Ве известуваме дека на 3 октомври 2017г., од страна на Државниот Инспекторат за животна средина е извршен вонреден надзор во Рударскиот Комплекс Казандол, Валандово....

ВИДЕО:Мукаетов беше домаќин на премиери и бизнисмени од регионот на Самит...

Генаралниот директор на ,,Алкалоид“, Живко Мукаетов, годинава, во изминатите два дена, беше домаќин на неколку премиери од регионот и на повеќе од 100 бизнисмени,...

Премиери од регионот зборуваа за економско поврзување на Самит 100 во...

  Претсeдателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со своите гости премиерите на Албанија и Црна Гора, Еди Рама и Душко Марковиќ, и...

На јавна аукција ЕЛЕМ купи електрична енергија за 1 865 154...

АД ЕЛЕМ денеска одржа јавна аукција за набавка на дополнителни количини електрична енергија за потребите на на тарифните потрошувачи (домаќинствата и помалите индустриски потрошувачи)...

,,Алкалоид“ и Мукаетов се домаќини на САМИТ 100 на 16 и...

На 16 и 17 октомври во Скопје ќе се одржи најголемиот собир на бизнисот и политиката во Југоисточна Европа , кој годинава е под...

ЕЛЕМ го обезбедува потребното ниво на Охридско Езеро и не испушта...

АД ЕЛЕМ  ја информира јавноста дека нивото на водата во Охридското езеро изнесува 693,22, според мерењето што официјално го врши  подружницата на АД ЕЛЕМ,...

САМИТ 100 ќе собере во Скопје 150 бизнис лидери од Југоисточна...

На 15 и 16 октомври во хотелот Мериот во Скопје , ќе се одржи собир на 150 бизнис лидери од цела Југоисточна Европа. По успешната...

Потпишан договор со кинеската ,,Синохидро“ за пролонгирање на рокот за изградба...

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, Министерот за транспорт и врски, м-р Горан Сугарески, вршителот на должност директор на...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот