Ресенчанецот Крис Поповски успешен повратник со модна конфекција за мажи ,,Сињори“(видео)

Ал Џезира Балканс, во својата емисија ,,Сакам дома“, (Hoću kući), ја објави животната приказна на младиот ресенчанец Крис Поповски, кој решил да се врати...

Започна со работа Комитетот за земјоделство под претседателство на премиерот Заев

По завршување на конститутивната седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, и министерот за...

139.009 вработени во Јавниот сектор во Република Македонија

Министерството за информатичко општество и администрација, денеска го објави Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2017та година. Податоците во Извештајот се резултат на...

Извршителката Муча понудила решавање на проблемот настанат заради долг од 1...

Извршителката Моника Муча преку која било изготвено решението за наплата на над 200 евра за долг од казнена камата од 1 денар на скопски...

Филипче: Намалени се цените на голем број лекови(видео)

Согласно Законот за лекови и медицински средства и Методологијата за начинот на утврдување на цените на лековите, Министерството за здравство спроведе годишна ревизија на...

За 1 денар долг кон БЕГ на пензионер преку извршител му...

За 1 денар ДОЛГ кон БЕГ, пензионерот од Скопје, Крсте Серафимов, добил Налог за извршување на наплата во износ од 12.439 денари! БЕГ го дале...

Вработени според Рамковен од 2008 година седат дома,но сепак имаат право...

Некои од рамковно вработените од 2008 година седат дома, земаат плата и им тече стаж и здравствено осигурување. И покрај ваквата апсурдна и дискриминирачка...

Украинската амбасадорка писмено го предупреди Заев дека раскинувањето на концесијата за...

Украинската амбасадорка во Македонија , Наталија Задорожнјук, со писмо му се обратила на премиерот Зоран Заев, во кое му укажува дека едностраното раскинување на договорот...

Владата еднострано го раскина договорот со концесионерот на рудникот Казандол

На денешната 61 седница на Владата на Република Македонија е донесена одлука за едностран раскин на Договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина...

Поповски: Измените во Законот за пушење се срамен дострел на пратениците...

  ,,Измените во законот со кои се дозволи пушењето на цигари во затворени делови од објекти од јавен карактер се срамен дострел на македонската демократија....

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот