Министерство за одбрана ќе го раскине договорот со ,,Пуцко петрол“ за...

Регулаторната комисија, еден час по прес-конференцијата на која министерката Шекеринска одговори на прашање поврзано со склучениот договор за набавка на мазут со компанијата „Пуцко...

Уставен суд ја отфрли иницијативата, граѓаните ќе плаќаат паушал иако не...

Граѓаните кои се дел од топлификациската мрежа, но по сопствена иницијатива не сакаат да користат парно греење, и во иднина ќе плаќаат паушал. Ова...

Нема промени во оданочувањето на дознаките

 Со предложените измени на Законот за вршење на услуги брз трансфер на пари, се прави понатамошно усогласување со европското законодавство во делот на даночната...

Се намалуваат цените за отуѓување градежно земјиште во сопственост на државата

На предлог на Министерство за транспорт и врски Владата донесе одлука за изменување на Уредбата за висината на цената на градежното земјиште сопственост на...

Подготвен Законот за енергетика со кој ќе се либерализира пазарот на...

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, министерот за економија м-р Крешник Бектеши и директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница...

Растот на БДП на годишно ниво е 0,2 проценти

На 12 декември 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија,...

Заев: Наша намера е да ја спречиме изградбата на рудниците(видео)

Ќе направиме се за да го одржиме даденото ветување за рудниците, рече премиерот Заев одговарајќи на прашање до каде е процедурата за Казандол околу...

Се изедначуваат условите за инвестирање на домашни и странски инвеститори

Владата на Република Македонија усвои информација со која се изедначуваат условите за инвестирање на домашните и странските инвеститори и ќе важи еднакво за сите...

Премиерите од регионот во Софија разговараа за изградба на коридори за...

„Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување на регионот...

Јовановиќ: Да се опаметиме затоа што се’ повеќе наликува на онаа...

Советникот во министерството  за финансии, Бранимир Јовановиќ, револтиран од однесувањето на членовите на ДИК, кои си поделија бонуси од десетина доплнителни плати, на својот...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот