Економско-социјалниот совет одржа Првомајска седница на која почесен гостин беше премиерот...

Денеска на 1 Mај, Меѓународниот ден на трудот, во Владата на Република Македонија се одржа 11-та седница на Економско социјалниот сове,т на којашто почесен...

Синдикатите наместо на традиционален Првомајски протест, ќе одат на свечена седница...

Економскиот социјален совет (ЕСС), како трипартитно тело, формирано од Владата на Република Македонија и социјалните партнери за водење на социјален дијалог и создавање на...

Несудениот инвестициски рај на Субрата Рој ,,Џумајлија“ се издава под закуп

Денеска во Службен весник се објави огласот за давање под закуп на државно земјоделско земјиште од над три хектари во регионот на Свети Николе,...

Поранешниот член на ДИК Игор Милев е вработен во Царинска управа

Ова го тврди ВМРО ДПМНЕ. Тие на прес конференција објавија: ,,Зоран Заев ја приватизираше и Царинската Управа. Царината и формално станува општинска организација на СДСМ,...

Три милиони евра државна помош за проекти на мали и средни...

Владата на Република Македонија во буџетот за 2018 година издвои рекорден износ на средства за поддршка на македонското стопанство, односно 46% повеќе средства од...

Студенти ќе стекнуваат пракса во ,,Алкалоид“

Во насока на исполнувањето на заложбите за корпоративна општествена одговорност, кои се на врвот на приоритетите во оперативната агенда на компанијата, „Алкалоид АД Скопје“...

Продолжува соработката на Влада на РМ и УНДП за креирање нови...

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска имаше свое обраќање на свечениот настан на кој Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата...

На отворањето на автопатската делница присуствуваше грчкиот министер за транспорт ...

  Грчкиот министер за транспорт и врски, Христос Спирцис, присуствуваше на отворањето на новата автопатска делница во близина на грчката граница , која е речиси...

Официјално пуштена во употреба автопатската делница Демир Капија-Смоквица(видео)

Официјално отворен автопатот Демир Капија – Смоквица, новата автопатска делница, која е во рамки на коридорот 10, е дел од вкупните вложувања на Европската...

Рускa и италијанскa компаниja сакаат да воведат места за стоење во...

Руската нискобуџетска авиокомпанија "Победа" размислува да воведе места за стоење во своите авиони, соопштија од компанијата. - Размислуваме да ја преуредиме патничката кабина се со цел да...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот