Текстилните работници од Србија и Македонија ги обвинуваат владите дека ги...

Гласот на текстилните работници одекна на Широк сокак: Ни забранија да одиме во тоалет, надзорничката ми рече да носам пелени „Не можам повеќе да ги...

Oд септември минималната плата ќе биде 12.000 денари

Мималната плата од септември ќе се зголеми на 12.000 денари. Владата за оваа цел месечно ќе им помага на компаниите со 1,5 милиони евра,...

Мукаетов на Самитот во Трст повика да покажеме дека можеме да...

Во рамки на 4-тиот Самит за Западен Балкан кој се одржа во пристанишниот италијански град Трст, веднаш по официјалното отворање на Постојаниот Секретаријат на...

Од први јануари зголемување на акциза за нафта за 3 денари...

од 1 јануари 2018 ќе има зголемување на акцизата за нафта за 3 денари, а се очекува да се соберат 1,6 милијарди денари...

Скромен раст на производството во САД

Производствената активност на фабриките во САД забележа скромен раст во септември, после неочекуваниот пад еден месец пред тоа. Индексот на Институтот за управување со...

Еуролинк нуди семејни пакети за покривање на трошоци и за породување...

 Свесноста за потребата од врвно лекување во приватни клиники во Македонија или во Европа, по избор на клиентот, како и можноста на една полиса...

Подготвен Законот за енергетика со кој ќе се либерализира пазарот на...

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, министерот за економија м-р Крешник Бектеши и директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница...

Американска стопанска комора доби ново раководство

На  18то Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа 5 нови членови на Одборот на директори: ...

Од први јануари ќе се формираат нови цени на водата

До 15 ноември Регулаторната комисија за енергетика ќе го изработи тарифникот за водни услуги што од 1 јануари идната година ќе мораат да го...

Анѓушев:Домаќинското работење на ЕЛЕМ и МЕПСО ја врати евтината тарифа на...

,,Домаќинското работење на ЕЛЕМ и МЕПСО, и нивните заштеди, ќе бидат пренесени како придобивка за сите граѓани на Република Македонија, а посебно на оние...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот