Трки со мотори сред бел ден во новата населба во битолската...

Наредени мотори на сред коловоз од улицата во новата населба во битолската Касарна, подготвени за старт на трката. Фотографијата е направена вчера(12.04.2018) во 17...

Митаноски: Диво му забија железни колци во срцето на езерото, па...

"Сега му е мајката" за нова "платформа" за железните платформи во водите на Охридското Езеро Ако Охрид навистина, сака и натаму да биде град на...

Општина Прилеп на фудбалерите на „Победа“ ќе им ги исплати ветените...

  „Она што го најавивме минатата година, дека од општинскиот буџет ќе бидат издвоени средства за фудбалскиот клуб „Победа“, тоа годинава го реализираме“, рече градоначалникот...

Димитриевски ја дообјаснува идејата за спомен обележје за американската компанија ,,Келог,...

Идејата на општина Куманово и на мене како Градоначалник е пред комплексот “Отворен и затворен базен” , да направиме парк кој ќе го наречеме...

Преполното Охридско Езеро се излеа на кејот

Охридско Езеро го поплави крајбрежието, па така кејот во Охрид, како и објектите во охридско-струшкиот регион кои се наоѓаат непосредно до езерото, се покриени...

Во Прилеп започна да се гради Информатички центар финансиран од ИПА...

Во Прилеп ќе се гради Информатички центар за зачувување податоци, во услови на катастрофи и елементарни непогоди, соопштија од општина Прилеп. По дезинформациите пласирани на...

Охридско Езеро е полно како око (фото)

Во Охридското Езеро и натаму се влеваат поголеми количини вода од оние што се излеваат,што доведе до ситуација, во моментов, нивото од 693,96 метри...

Се сумираат штетите и расчистува сметот и кршот од невремето во...

Утрината охриѓани се вчудовидени од штетата и кршот што ги остави зад себе вчерашното невреме, проследено со силен ветер и огромни бранови кои носеа...

Во општина Свети Николе се трошеле пари за гориво за неупотребливи...

Согласно годишната сметка општина Свети Николе има вкупен долг кон добавувачите во износ од 76,425,018 денари или 1.242.683 евра од кои 774.021 евра е...

Огромни бранови навлегуваат во рестораните и домовите крај Охридско езеро(видео)

,,Дали сте за Кафе“? (ФБ статус на Кочо Каневче, летна бавча,ресторан Канео,Охрид)  

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот