Од април во Скопје пробно ќе сообраќа електричен автобус

Градот Скопје  потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење електричен автобус за период од шест месеци. Електричниот автобус ќе почне да сообраќа...

Богдановиќ го поништи решението за изградба на Шпански скали

Го поништив решението за изградба на Шпански скали.Со ова ништовно стана издаденото одобрение на фирмата „Амадеус Девелопмент“ за изградба на објект за комерцијални и...

Град Скопје ќе даде 4.500.000 денари за реконструкција на две површини...

Град Скопје започна со уредување на зеленилото во Градски парк ЈП „Паркови и зеленило“ по налог на Град Скопје поради поволните временски услови почна да ја...

Во првите 100 дена Шилегов стопираше 95 барокни фасади

  „Овие 100 дена работевме посветено, одговорно и чесно, следејќи ги потребите и интересите на граѓаните на Скопје. Го отворивме Градот за сите. Веднаш по...

Работници градежниот шут од студентскиот дом ,,Гоце Делчев“ го фрлаат во...

https://www.facebook.com/nina.anicin/videos/10211320284190630/ ,,Освен што треба да погледнувате лево и десно кога поминувате некаде, не е лошо да погледнете и нагоре зошто еве кај нас вака се...

По налог на општина Центар инвеститор сам ја отстранува дивоградбата

  На улица “Мајаковски“ инвеститорот незаконски и непочитувајќи го одобрението за градење при градбата на објектот за станбено домување изградил на мезанин арматурно бетонска плоча...

Град Скопје повикува ИТНО да се плати данокот за имот за...

Секторот за финансиски прашања на Град Скопје ги известува сите правни и физички лица, коишто имаат заостаната обврска, неплатен данок на имот за 2016...

Скандалозноста на соопштението на скопски Водовод и обидот да се заташка...

  Вчерашното соопштение на ЈП ,,Водовод и канализација“, е пример како не треба да се информира јавноста и зошто тоа претставува обид за манипулација со...

Сметките за вода во Скопје ќе бидат повисоки за 1,23 денари...

 Од февруари или март жителите на Скопје ќе добиваат повисоки сметки за вода. За метар кубен  ќе плаќаат 1,32 денари повеќе во споредба со...

Жителите на општина Центар се ослободија од старите и дотраени електрични...

Жителите на општина Центар се ослободија од старите и дотраени електрички уреди и опрема. Во акцијата „Донеси стар уред и земи ваучер со попуст...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот