Владата се откажа од Србинот Обрадовиќ и за директор на ЕЛЕМ...

Професорот на Електротехничкиот факултет при универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Драги Миновски, на предлог на Владата е новиот директор на АД ЕЛЕМ.  Христијан Мицковски, досегашниот...

Министерство за здравство се извини за два ,,технички превиди“ при именувањето...

,,Направен е технички превид при внесување на имињата за именувањата на директори на две здравствени установи. Појаснуваме дека нов директор на Клиниката за уво,...

Новинарот Драган Антоновски е нов директор на МИА

Долгогодишниот новинар  Драган Антоновски  е избран за  нов  директор на Македонската Информативна Агенција (МИА).   Антоновски е назначен со одлука на новите органи на агенцијата.  По...

Хазби Лика: Законот за јазиците е во согласност со Уставот на...

 ,,Ние сме задоволни од постигнaтото со унапредување на Законот за јазици. Верувам дека овој закон ќе го почитуваме сите. Денеска граѓаните на Република Македонија...

Цветанка Ласкова е именувана за советник за култура на Премиерот Зоран...

Претседателката на Форумот на жени на СДСМ, долгогодишна активистка, стопанственик и легенда на македонската музика и култура, Цветанка Ласкова е именувана за посебен советник...

Заев:Овој закон целосно ја гарантира соодветната употреба на македонскиот јазик

,,Најзначајно од се е што Законот за употреба на јазиците, целосно ја гарантира соодветната употреба на македонскиот јазик и на другите јазици кои се...

ВМРО ДПМНЕ:Владата на Заев не може да изгаси нормални летни пожари

,,Неспособноста и неажурноста на СДСМ ја претворија Република Македонија во една голема еколошка катастрофа, со пожари на секој чекор, каде веќе почнаа да горат...

Премиерот Заев и вицепремиерот Лика во Охрид ќе дадат заедничка изјава...

По повод усвојувањето на текстот на Законот за употреба на јазиците во Република Македонија, од страна на Владата на Република Македонија, Премиерот Зоран Заев,...

Владата ќе побара мислење за Законот за јазици од Венецијанската...

На вчерашната седница владата го усвои текстот на Законот за употреба на јазиците кој произлегува од усогласувањето на националната програма за усвојување на правото...

Усвоен предлог-законот за употреба на јазиците-униформите двојазични,парите не

АлсатМ објави дека вечерва во Владата поминал предлог-законот за употребата на албанскиот јазик. Меѓу другото, во одобрената верзија се предвидува двојазичност на униформите на...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот