Какви се ефектите од забраната за емитување домашна музика

Радио мрежата Канал 77 организираше дебата на тема какви се ефектите од забраната на ЗАМП за емитување на домашна музика. Забраната важи само за...

Три слободни денови за 24 часовен работен ден

12 часа редовна работа во издвоен објект, 12 часа платен одмор, и три слободни денови за 24 часа непрекинат престој во издвоен објект, се...

Споменот на Тоше е вечен

Денеска, 16 октомври 2016 година, се навршуваат девет години од загинувањето на Тоше Проевски. По тој повод, а во негова чест, си даваме за...

По 16 години разрешен Благоја Менковски

Командирот на противпожарната бригада на град Скопје Благоја Менковски е разрешен од градоначалникот на Скопје Коце Трајановски. За Актуелно Менковски го потврди неговото разрешување, но...

Монструми живеат покрај нас!

Здружението за заштита на животни Анима Мунди тврди дека имаат пријава и сознанија за силувано куче од страна на човек! Тие упатија драматичен повик...

Не сакам да ме третираат како баџанак на Мијалков

Не сакам да ме третираат како баџанак на Мијалков вели новоизбраниот судија во Судот за човекови права во Стразбур Јован Илиевски во интервју...

Прифатена кандидатурата на Габер-Дамјановска за Европски суд

Уставната судијка Наташа Габер-Дамјановска е прифатлив кандидат од Македонија за судија во Европскиот суд за човекови права, известува порталот Сведок. Комитетот за избор на судии...

Граѓански марш -,,Борбата продолжува, гласот победува”

Под мотото ,,Борбата продолжува, гласот победува" , на 11-ти Октомври, Денот кога се одбележува востанието на македонскиот народ, ќе се одржи граѓански марш. ,,Ве...

Час по право од Основен суд

Го претворитивте правосудниот ситем во шоу парада, се вели во најновата реакција на Основен суд Скопје 1, упатена до критичарите на неговата работа и...

Петти октомври-ден на студентското ослободување

Организаторите на референдумот што се одржа на факултетите при УКИМ, Студентски пленум, 5-ти октомври го прогласија за ден на студентското ослободување од стегите на...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот