Нивното второ име е храброст и човечност

Тројцата храбри планинари Дамјан Карловски, Сенад А. Идризи, и Божидар Прањиќ му го спасија животот на 17 скопјанец Христијан,  кој викендот падна во бездна...

Последните моменти од атентаторот на рускиот амбасадор(видео)

  Убиецот на рускиот амбасадор Мевлут Мерт Алтнташ откако ја завршил работата, избегал во внатрешноста на зградата во Анкара  во која се одржуваше свеченото отворање...

Поттикнувањето омраза наоѓа почва во Македонија

На социјална мрежа за споделување фотографии IMGUR, осамнаа фотографии на амбасадорите во РМ со црн превез и свеќи, како и години кои треба да...

Слави со срце, не со оружје#КОЈГОУБИДЕДОМРАЗ

Националната комисија за мало и лесно оружје во соработка со Министерството за внатрешни работи и UNDP/SEESAC, во рамки на Националната стратегија и Акциониот...

Поништена одлуката за лустрација на Ѓорѓи Спасов

Со одлука на Управниот суд во Скопје донесена на 31.08 2016 година Одлуката на Комисијата за лустрација, за лустрирање на Ѓорѓи Спасов е поништена....

Судијката од бомбите ги одби разговорите од бомбите како доказ

Судијката Татјана Михајлова ги одби како доказ „бомбите“ на судењето на Никола Груевски и уште 13-мина други обвинети за насилство во општина Центар и...

Груевски на обвинителна клупа за нарачаното насилство во општина Центар

    https://soundcloud.com/leaks-2-1/bomba-23-razgovor-pomegju-nikola-gruevski-i-mile-janakieski-za-centar-6?utm_source=soundcloud&utm_campaign=wtshare&utm_medium=Facebook&utm_content=https%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fleaks-2-1%2Fbomba-23-razgovor-pomegju-nikola-gruevski-i-mile-janakieski-za-centar-6   Ова е разговорот меѓу Никола Груевски како премиер и тогашниот министер Миле Јанакиевски во кој Груевски му дава наредба да организираат протести и немири...

Во ДИК сведочеше Фатиме Сулејмани во чие име гласал некој друг

Пред членовите на Државна изборна комисија сведочеше Фатиме Сулејмани која беше посочена од Беса како гласач на кој не му било дозволено да гласа,...

Прекопуца задрема

Потпретседателот на Државна изборна комисија едвај додржува да не заспие на маратонската седница на ДИК. Тој во неколку наврати задремуваше и со мака се...

Претресот во домот на Величковиќ направен без знаење на МВР и...

Министерството за внатрешни работи на РМ ја информира јавноста дека акцијата во која е извршен претрес на домот на началникот на СВР...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот