Нивното второ име е храброст и човечност

Тројцата храбри планинари Дамјан Карловски, Сенад А. Идризи, и Божидар Прањиќ му го спасија животот на 17 скопјанец Христијан,  кој викендот падна во бездна...

Последните моменти од атентаторот на рускиот амбасадор(видео)

  Убиецот на рускиот амбасадор Мевлут Мерт Алтнташ откако ја завршил работата, избегал во внатрешноста на зградата во Анкара  во која се одржуваше свеченото отворање...

Поттикнувањето омраза наоѓа почва во Македонија

На социјална мрежа за споделување фотографии IMGUR, осамнаа фотографии на амбасадорите во РМ со црн превез и свеќи, како и години кои треба да...

Во нашето соседство гладуваат деца

Четири деца, братче и три сестрички од скопски Аеродром, неколку месеци гладуваат. До неодамна спиеа под скалите во влез во една од зградите каде...

Ермира Мехмети до ДУИ: Реално, вие сте губитници

-Може да продолжите да кршите стакла и друго на мојот автомобил, можете да испраќате заканувачки пораки, можете да продолжите со анонимни повици по полноќ,...

Слави со срце, не со оружје#КОЈГОУБИДЕДОМРАЗ

Националната комисија за мало и лесно оружје во соработка со Министерството за внатрешни работи и UNDP/SEESAC, во рамки на Националната стратегија и Акциониот...

Поништена одлуката за лустрација на Ѓорѓи Спасов

Со одлука на Управниот суд во Скопје донесена на 31.08 2016 година Одлуката на Комисијата за лустрација, за лустрирање на Ѓорѓи Спасов е поништена....

Двојни аршини и повреда на кривична постапка од судијата Михајлова

ПОВРЕДА НА КРИВИЧНАТА ПОСТАПКАТА ИЛИ „ДВОЈНИ АРШИНИ„ се сторени на почетокот на судскиот процес во кој му се суди на Никола Груевски за немеирите...

Судијката од бомбите ги одби разговорите од бомбите како доказ

Судијката Татјана Михајлова ги одби како доказ „бомбите“ на судењето на Никола Груевски и уште 13-мина други обвинети за насилство во општина Центар и...

Амди Бајрам ги повика насобраните наскоро да му палат свеќи на...

,,Да живее Никола Груевски,тој е единствениот што треба да не води и да не спаси,,....Никола, Никола-скандира масата. ,,Заев,на Заев многу бргу ќе му биде погребот...Така...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот