Авионот со кој патуваше Каракачанов за Брисел принудно слета во Виена

Вицепремиерот и министер за одбрана на Бугарија, Красимир Каракачанов и денеска е централна тема во бугарските медиуми.

Но, овојпат поради инцидентот што се случи во авионот со кој тој патува за Брисел.

Како што извести Каракачанов, стаклото на пилотската кабина пукнало во тек на летот и пилотот бил принуден да слета во Виена.

Со Каракачанов за Брисел патуваат уште неколку бугарски владини функционери.