Австралиски медиуми ја објавија целосната снимка од напаѓачот со нож(видео)

Лицето што нападна неколку луже во Сиднеј со нож и рани една жена е уапсено.

Тој трчаше со ножот низ улиците и повикуваше да го убијат и да пукаат во него.

Полицијата смета дека нападот го извршил сам и дека не станува збор за терористички акт.